Nëse jeni të lidhur me një partner të “dëshpëruar”, kujtoni se kjo dëshirë e ulët për seks nuk është personale, por është e lidhur drejtpërdrejt me gjendjen e tij depresive.

Të gjitha problemet e jetës seksuale mund të përballohen me biseda dhe terapi të hapura ndaj mjekeve. Sa më shumë kurajo të kenë meshkujt dhe femrat për të folur mbi këtë çështje, aq më e lehtë bëhet për ta edhe kapërcimi i tyre

Nëse keni humbur dëshirën për seks dhe vuani nga depresioni mos u brengosni. S’jeni i vetmi. Është me rëndësi ta kuptoni së kjo humbje e dëshirës është e lidhur me simptome të depresionit.

Aktivitetin e zvogëluar seksual, përcillet me humbje peshe, zvogëlim të kondicionit, energjisë fizike dhe psikike. Sidomos problemet me pagjumësinë që është simptomë me rendësi për depresionin.

Cilat janë problemet më të shpeshta seksuale?

● pamundësia e eksitimit seksual
● probleme me ereksionin
● pamundësia e përjetimit të kënaqësisë seksuale
● ejakulimi i shpejtë
● pamundësia e përjetimit të orgazmës
● pamundësia e ejakulimit
● humbja e dëshirës për seks
● humbja e kondicionit-energjisë
● mirëqenia psikike dhe fizike…etj